Lähihoitajan kesätyö sopi kätilötyötä opiskelevalle Roosalle – “Hoivakodissa opin erilaisia hoitajan taitoja käytännössä”

Roosa Väyrynen, 22 vuotta, opiskelee toista vuotta kätilötyötä Helsingissä. Viime kesänä Roosa valitsi kesätöikseen hoivakodin monipuoliset tehtävät, sillä lähihoitajan kesätyö hoivakotiympäristössä mahdollisti hoitotyön oppimista käytännössä. Kesän aikana Roosa keräsi tärkeää työkokemusta, sai hyviä työkavereita, ja omaa nyt monipuoliset mahdollisuudet hoitoalan keikkatöihin opiskelujen ohella.

Halu auttaa toi hoitoalalle

Roosa kiinnostui aikanaan hoitoalasta, koska hoitajan töissä saa työskennellä erilaisten ihmisten parissa.

Haluan auttaa ihmisiä ja tehdä töitä heidän kanssaan. Koen, että hoitoalalla tähän on parhaimmat ja konkreettisimmat mahdollisuudet, Roosa kertoo.

Iloinen ja energinen Roosa omaa jo selkeän kuvan siitä, mitä tulevat roolit hoitotyössä tuovat mukanaan sekä mitä hoitotyö tekijältään vaatii.

– Hoitoala vaatii mielestäni hyvää asennetta ja halua tukea muita. Sen lisäksi hoitotyössä kaivataan henkilöitä, joilta löytyy empatiakykyä, vuorovaikutustaitoja ja omatoimisuutta.

Jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen helsinkiläinen Roosa halusi päästä kartuttamaan hoitotyön kokemusta käytännössä. Sopiva kesätyö löytyi MediPowerin avoimista työpaikoista, Duunitorin kautta. 

Lähihoitajan kesätyö hoivakodissa

Roosan toiveissa oli, että hän saisi tehdä kesätyöt yhdessä ja samassa työkohteessa. MediPowerin ilmoituksista sopiva hoivakodin kesätyö löytyikin, jonne Rossa sai onnistuneiden työhaastatteluiden jälkeen vuorot koko kesäksi. 

– Tiesin siis alusta asti, millaiseen paikkaan olin hakemassa, ja netistä sekä MediPowerilta sain hakuprosessin aikana tietää lisää.

MediPowerin työnhakuprosessi saa Roosalta kiitosta. 

– Kaikki sujui tosi kätevästi. Meillä oli aluksi haastattelu MediPowerin kanssa, jonka jälkeen sain kutsun toiseen haastatteluun, jossa oli mukana myös työkohteen esimies. Pian sainkin tietää, että sain paikan, ja kesällä 2022 aloitin työt.

Roosan työkohde oli hoivakoti, jossa työtehtäviin kuului asukkaiden avustaminen päivittäisissä toimissa sekä heidän seuranaan oleminen. 

Ensimmäisestä hoitoalan kesätyöstä jäi paljon hyviä kokemuksia.

– Viihdyin hyvin! Kesätyö oli oikein mukava ja töihin oli kiva tulla. Itse pyrin hoitamaan työni aina huolellisesti. Asukkaat oli mukavia, ja sen lisäksi työkavereiden kanssa oli kiva tehdä töitä. Myös kohteen esimies oli helposti lähestyttävä. Palkat tulivat aina ajallaan ja MediPowerin kanssa yhteistyö sujui mutkitta, listaa Roosa kesätyön hyviä puolia.

Lue lisää: Lähihoitaja 💚 keikkatyö? Työntekijämme kertovat!

Hoitoalan kesätyöstä arvokasta oppia tulevaisuuteen

Jokainen työkokemus vahvistaa ammattiosaamista tulevaisuuden töitä varten. Roosa teki kesätyöpaikassaan ensimmäistä kertaa hoitotyötä käytännössä, joten kesän aikana karttui paljon erilaisia hoitajan taitoja tulevia työtehtäviä varten.

– Vaikka kesätyö oli hyvin erilaista, mitä todennäköisesti tulen tulevaisuudessa tekemään, sain arvokasta kokemusta asiakkaan kohtaamisesta ja työporukassa toimimisesta, painottaa Roosa.

– Opin tekemään perushoitotyötä, mikä luo hyvää pohjaa kaikelle sille, mitä tulen tulevissa työtehtävissä tekemään. Etenkin ihmisten kohtaaminen on asia, mitä sain tehdä ja harjoitella eniten. 

– Sen lisäksi, että tämä oli ensimmäinen hoitoalan työkokemus, sain uusia kavereita ja töissä oli kiva olla, kun työporukka oli niin hyvä, kertoo Roosa onnistuneesta kesätyökokemuksestaan.

Keikkatyötä hoitoalan opiskelijana – oman aikataulun mukaan

Roosa pitää myös keikkatyötä opiskelujen ohella toimivana ratkaisuna, sillä silloin saa itse päättää, milloin töitä pystyy ja jaksaa tekemään. 

– Opintojen aikana tulen tekemään aika varmasti pelkästään keikkatöitä, jolloin voin itse vaikuttaa omiin aikatauluihin paremmin, ja saan opiskelutkin suunnitelmien mukaan hoidettua, Roosa suunnittelee.

Oman kokemuksensa turvin Roosa suositteleekin MediPoweria kaikille, jotka ovat kiinnostuneet keikkatöistä tai kesätöistä, sillä asiat hoituvat Mediläisten kanssa nopeasti, palkat maksetaan ajallaan, ja aina saa tukea, kun joku työjuttu jää mietityttämään.

Lue lisää: Lähihoitajan keikkatyö tarjoilee rusinat pullasta – Hae Mediläiseksi

Kätilötyön opinnoista valmistumisen jälkeen Roosaa kiinnostaa tällä hetkellä eniten työt synnytyssalissa ja lapsivuodeosastolla. 

Myös ensi kesäksi ovat suunnitelmat vahvistuneet, sillä Roosa kartuttaa tulevana kesänä hoitoalan työkokemustaan psykiatrian puolella.

Mitkä ovat omat suunnitelmasi kesäksi? Olipa tähtäimessä lähihoitajan kesätyö tai muu hoiva-alan kesätyöpaikka, klikkaa itsesi selailemaan MediPowerin avoimia kesätyöpaikkoja hoitoalalla.